Yoga

Yogadjungeln….vad ska jag välja och varför?

Yoga Nybörjare Hatha

Klassen för dig som är ny eller för dig som vill slipa grunderna inom styrka, balans och teknik. Vi går igenom grunderna i de vanligaste positionerna stående, sittande och liggande samt flödar igenom solhälsningarna i takt med våra andetag.

Klassen är 60 min. Avslutas med avslappning, Shavasana.

 

Yoga Fortsättning  Hatha

Vi tar det ett steg längre. Lite jobbigare, lite mer avancerat men med lättare alternativ för den som behöver. Alla är vi olika och dagsformen varierar. Klassen börjar med andningsövningar, pranayama, för att varva ned sinnet och och förbereda kroppen.

Klassen är 90 min. Avslutas med avslappning, Shavasana och allt som oftast meditation.

 

Yinyoga. Alla nivåer.

En långsam klass med fokus på bindväv istället för muskulatur.Passiva positioner med mjuk stretch där vi får tid att stanna upp och bara vara med oss själva en stund i medveten närvaro med kropp och sinne.Stort fokus på länd och höfter då det är områden som har mycket bindväv.

Klassen är 90 min och avslutas med avslappning.

 

Mjukyoga

Klassen för dig som är nybörjare, i rehabilitering eller bara vill ha ett lugnare/mjukare tempo i din praktik. Vi omväxlande sitter, står, står på alla fyra eller ligger ner i denna form av praktik. Mjuk och skonsam aktivering som stärker och sträcker muskulaturen samt smörjer upp leder och ligament. Vi arbetar med ett öra som lyssnar inåt mot den egna förmågan för dagen.

60 min och som alltid…avslutas med en skön avslappning.

Stolyoga

Med en stol som utgångspunkt utforskar vi rörelse, balans, andning och närvaro. Klassen passar för dig som har svårt att sitta på golvet, svårt att ta sig upp och ned från golvet. Vi använder även stolen som ett hjälpmedel och stöd när vi stående leker med balans och rörelse.

Klassen är 60 min och avlutas med härlig avslappning liggandes på golvet eller sittandes på stol.

Mediyoga

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

Genom mjuka enkla rörelser, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden.  De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och på stol. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

MediYoga är en terapeutisk yogaform, som knyter samman de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen. Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Klassen är 60 – 75 min

Yogilates (coreyoga)

En fusion klass där yoga möter pilates. Primärt fokus på bålstabilitet men som alltid med andningen i fokus och avslappning i slutet.

 

Privat yoga: Alla Nivåer

För för dig som har en skada och vill bygga upp kroppen och komma igång långsamt. För dig som kanske har det lite svårt med fasta tider eller träning i grupp.För dig som vill fördjupa din yoga praktik inom valda områden oavsett nivå.

Företagsyoga

Jag syr ihop klasser efter era behov och önskemål.

 

Gravidyoga

Yoga kan vara väldigt gynnsamt när du är gravid, oavsett om du är nybörjare eller van utövare. Att yoga under graviditeten är ett varsamt och skönt sätt att sakta ner, och att förbereda dig, både fysiskt och mentalt, på alla de förändringar som det innebär att växa ett nytt liv och att bli förälder.

I gravidyoga jobbar vi med att stärka olika delar av kroppen som spelar stor roll under graviditeten eller förlossningen, såsom fötter, ländrygg och bäckenbotten. Vi bygger upp styrka i olika delar av kroppen för att kunna må bra och njuta under hela graviditeten.

I gravidyoga fokuserar vi mycket på andningen, och med att kultivera en känsla av stillhet och närvaro. Du får tips på andningsövningar som du enkelt kan göra hemma, närhelst du vill komma ner i varv och i kontakt med dig själv och din bebis.

Klassen är 90 min och avslutas med avslappnande övningar.

På yogamagasinet välkomnar vi dig som är gravid i vecka 13 och framåt. Yoga kan utövas under resten av graviditeten så länge du upplever att det är skönt och får dig att må bra. Om du har medicinska problem, rådgör först med din läkare, för att se om gravidyoga kan vara behjälpligt för dig.

Barnyoga

Ge barn och tonåringar tid och rum till att bara få vara sig själva. Låt dem hitta sitt inre lugn och ro med hjälp av kreativa yogasagor och terapeutiska moduler i både teori och praktik som stärker både kropp och sinnen. Med yogasagor stärker du barns självkänsla och självförtroende. De uppmärksammar det viktiga andetaget, slappnar av och får använda sin fantasi. Och viktigast av allt – alla kan vara med! Vi landar på yogamattan med lugna andetag. Sänker krav och prestation och låter barnen och tonåringarna få umgås i lugn och ro.

Yoga betyder förening av kropp och själ. Men också mellan varandra. Vi skapar en kärleksfull stämning i gruppen med yogans budskap “Du duger precis som du är!”.